Het voorjaar ligt in tegenstelling op vorig jaar nu een paar weken voor op schema. Dit komt de zichtbaarheid tijdens de tellingen niet ten goede. Er is overal mals voedsel te vinden en de trek naar de wildweides of lokvoerplaatsen is minder. Ook weerverandering, zoals het plotseling warme weer weerspiegelde in lagere telaantallen. In leefgebied Noordwest van de eerste telavond 163 herten en de twee dagen later werden er 180 herten geteld, wat beter overeenkwam met het te verwachte aantal. In sommige gebieden zaten aanmerkelijk minder herten dan verwacht. Het wild is bewegelijk en kan de volgende dag makkelijk een paar kilometer verder zitten.

60 Herten
31 Hindes
11 Spitsers
26 Smaldieren
26 Kalveren
1 Vrouwelijk (niet aangesproken)

N.B. De dubbeltellingen er nog niet uitgehaald

Zelf heb ik de eerste avond geen enkele hert gezien. Helaas was het niet rustig in de omgeving, enkele wandelaars (met honden) hielden het wild onbedoeld op afstand.

Foto: Jan Paulides

De tweede avond verschenen eerste 7 moeflons en vervolgens nog een ram en ooi en tenslotte een keiler.

Foto: Jan Paulides

Foto: Jan Paulides

Alle moeflons zekerden langdurig alvorens de oude wildweide op te lopen. De keiler stelde de aanwezigheid van de moeflons niet op prijs en verdreef de moeflons.

Foto: Jan Paulides

Foto: Jan Paulides

Later verscheen er welgeteld één (oud) hert. Niet veel herten, maar wel een schitterende avond met de helft van de tijd wild in de kijker.

Foto: Jan Paulides