Foto: Ton Hekelaar

Naar het zich laat aanzien ben ik genezen van de recentelijke liesbreukoperatie. Derhalve heb ik mij door Henk Kersten laten verleiden om mee te gaan naar de hertenbronst op de HV. Wij waren niet alleen, hetgeen overeenkomstig op Nederpix en de site van Vereniging Het Edelhert reeds stond vermeld. Dus aanschuiven bij de batterij opgestelde teletoeters. Die lieden staan daar niet voor niets, derhalve hoge verwachtingen!!!
Jachtopzichter Hans Koning strooide omstreeks 15.30 uur twee zakken hertenkorrels op ca. 80 meter voor het geduldig wachtende publiek uit. Een kwartiertje later begon de voorstelling toen een roedeltje kaalwild met plaatshert + geburl akte de pré-sance gaven. Ondanks dat mijn linkeroor was dichtgeklapt (oorontsteking) was het geratel van de tig sluiters al een belevenis op zich. Ook mijn sluiter maakte daar onderdeel van uit. Geschat: ongeveer 200 fotografen en totaal met aanhang en nieuwschierige mensen ca. 400 a 500 personen. Die allen hebben naar mijn stellige overtuiging waar voor hun geld gehad. Dus ook deze woudloper.

Foto: Ton Hekelaar

Met belangstelling heb ik zitten loeren naar "bronstgekte Hoge-Veluwe" op deze site. Daar staat hetzelfde hert op die ik gisteren aldaar heb gekiekt. Let vooral op afgebroken wolfstak in rechterstang. De jachtopzichter die ik sprak, beoordeelde dat hert als 11e kop.
Voor de HV loopt de bronst in tegenstelling tot voorgaande jaren nu lang door. Wellicht dat daarom op Veluwezoom de bronst traag op gang lijkt te komen.
Is wellicht een volle maanstand hier debet aan?