Mooie plaatjes en berichten over de AWD. Heel bijzonder dat de dammen en de moeflons zo weinig schuw zijn. De moeflons komen toch van de Noorderhei ??? Ik heb die kudde wel een paar keer gezien, dichterbij dan 200 meter lukte niet, vreselijk schichtig en alert.  Damwild is toch eigenlijk ook altijd schichtig.

Afgelopen zaterdag ben ik nog even naar de AWD gegaan, wandelingetje naar het Vliegermonument. Ook weer zat damhindes en herten gezien. In het bosje voor het bankje lag een schitterend hert. Ik vind dat alle herten er daar heel goed en gezond uitzien. Ze zijn in elk geval goed doorvoed met mooie geweien.

Ook weer bronst gehoord, erop af gelopen en dan ook gewoon twee grote herten elkaar op 10 meter uit zien dagen. Ze trekken zich geen fluit aan van wandelaars. Ik had de kijker mee, nodig heb je 'm niet eens.
Als je zelf wat boert en knort komen ze gewoon op je af.

Ook eens heel speciaal (nog nooit eerder in levende lijve gezien) een hert in een bronstkuil die zich zelf bepieste en er lekker doorheen ging rollen. Op de weg terug was dat hert weg, ik die kuil in en wat meurt dat.

Echt, ik vind het opvallend dat het wild zich in de AWD zich zo weinig aantrekt van wandelaars (wat ik zie bij het voeren van de moeflons heb jij ook dichtbij gestaan). Zou dat komen door het niet-jagen ?? of door het niet als een roedel wolven sluipen door bossen van liefhebbers ?? of door.......

Ik ben wel benieuwd wat er zou gebeuren met een roedel edelherten in dit gebied. Zou het een Jagersborg worden ??? Gezien eerdere uitzettingen in de AWD denk ik dat er ook wel edelherten en wilde zwijnen gaan komen. 
Al zal het eerst wachten zijn op het Zandvoort ecoduct.