De bronst op de Hoge Veluwe is begonnen, Niet zozeer voor de herten, maar vooral voor de fotografen. September begint pas over drie dagen en de fotografen staan nu reeds aan de wildbaanweg geïnstalleerd. Het Park verstrekt de appeltjes en de hertenbiks wat dichter bij de weg, zodat de herten ook zonder grote telelenzen goed te fotograferen zijn. Tevens geven de herten in de hei tussen de vliegdennen en met het dennenbos in de achtergrond een veel mooiere foto dan op de groene wildweide. De fotografen zijn er dankbaar voor.

Waren veel van de fotograafcoryfeeën eerst nog zacht gezegd sceptisch, steeds meer gaan overstag en staan nu ook aan de Wildbaanweg. En terecht: nergens zijn de herten in hun natuurlijk gedrag zo goed te observeren en te fotograferen. En, zeker niet onbelangrijk, met zo weinig moeite.

Navraag bij de aanwezigen leert mij dat er nog geen geburl gehoord is. "Ja, van een paar mensen daar aan de rechterkant, maar de herten trappen daar niet in, antwoord een van de fotografen.  Vorig jaar werd al weken eerder  voorzichtig een, nog niet op sterkte, burltje gehoord.