Hallo geachte woudloper(s), 

Door omstandigheden de datum woensdag 1 juli jongstleden vrij voor 's avonds een rondje HV  in de hoop de vegende kapitale "Hubertus" met drellen aan de koptooi te kunnen platen. Nadat ik bij Schaarsbergen het Park was binnengereden viel direct op dat wegens het extreem warme weer het bijzonder rustig was met overige bezoekers. Weer net als de vorige keer voorbij het bezoekerscentrum de Kronkelweg opgereden, doch tot dan geen kop noch staart waargenomen. Ik zag dat het imposante jachtslot bij avond-strijk-licht toch een heel bijzondere bekoring heeft.

Toen ik omstreeks 21.15 uur de contouren van het dienst gebouw HV door de bosschage kon zien en nagenoeg de hoofdinrit van het jachtslot was genaderd, zag ik plotseling aan de linkerzijde van de weg het imposante bastgewei van het inmiddels bij velen bekende hert "Hubertus" schitteren. Onwillekeurig kwam de uitspraak van voetbaltrainer Louis van Gaal boven drijven: "Ben ik nu zo slim of zijn jullie zo dom"! Vermoedelijk valt een zittend basthert voor de doorsnee amateurnatuurforsers in het geheel niet op. Gevolg dat men er rustig met de bolide langs zoeft. Pas als deze gepensioneerde beroeps-woudloper zijn oude bosbolide in de berm naast de rijbaan parkeert worden de achteropkomende automobilisten ook attent en vragen zich onwillekeurig af: "Wat is daar te zien???" Na een aantal kiekjes te hebben geschoten ben ik weer doorgereden.

Bij het Zwarte Veld zag ik een roedeltje herten op lavei. Ook hier opvallend rustig en zelfs geen mens ter observatie. Opvallend is de woekering van endjes nabij de rechter ijstak van het hert met de vergaffelde linker middentak. Het moraal van deze -ludieke- ter kennisneming: "Dat Hubertus en het kapitale hert op het Zwarte Veld nog niet hebben geveegd". Dus er is nog hoop om de ultieme kiek te kunnen platen van "Hubertus" met drellen aan de kop!

Gr. Ton.

_ _ _ _ _ _ _ Met dank aan onze adverteerders in 2019 in Het Edelhert: _ _ _ _ _

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8