ARNHEM - Herten die strijden om de gunst van de hinden: voor veel natuurliefhebbers is de bronst het hoogtepunt van het jaar. En daarvoor hoef je de deur niet uit; boswachter Henk Ruseler van Nationaal Park de Hoge Veluwe neemt je aanstaande dinsdag 22 september live mee op excursie. 

Via onze websiteFacebook en app kun je vandaag ( 22-9-2020) vanaf 19.00 uur live meekijken op Nationaal Park de Hoge Veluwe. Henk laat je het leefgebied van de edelherten zien, beantwoordt live jouw vragen en natuurlijk hopen we een glimp op te vangen van dat ene indrukwekkende schouwspel: het burlen. Kijk je mee?

Bronstige herten
De kans dat we bronstige herten gaan zien is volgens Henk groot: "De bronst is nu op haar hoogtepunt. Vorige week was het aan het eind van de dag nog erg warm. En zeg nou zelf, als het zo warm is heb je toch zelf ook geen zin om inspanning te leveren? Dat is bij edelherten ook zo. Deze week dalen de temperaturen 's avonds veel sneller. Perfect voor het hert om achter de hinden aan te gaan." 

Begeleide bronstexcursies afgelast
Ieder jaar in september trekken vele natuurliefhebbers naar Het Nationale Park de Hoge Veluwe in de hoop iets mee te krijgen van de rituelen die horen bij de bronsttijd. Vanwege de enorme belangstelling zijn de begeleide bronstexcursies altijd snel volgeboekt. "Helaas gaan de begeleide bronstexcursies in verband met de maatregelen tegen het coronavirus dit jaar niet door. Maar door middel van deze livestream kunnen we het publiek toch meenemen", legt Henk uit. 

Plof dinsdag 22 september om 19.00 uur op de bank, zet de livestream aan via onze websiteFacebook of app en geniet van een prachtige bronstwandeling!