De Groote Peel herbergt ook een groeiende populatie wilde zwijnen. Een heel voorzichtige schatting gaat uit van tien tot veertig exemplaren.

Volgens de Faunabeheereenheid zijn ze – direct of via voortplanting – afkomstig uit de Meinweg, het natuurgebied bij Roermond dat overloopt in het Duitse grenspark Maas-Swalm-Nette. Volgens de Faunabeheereenheid Noord-Brabant laat de afrastering van het gebied te wensen over, waardoor de dieren via de bosrijke gebieden uit kunnen waaieren. De Maas is daarbij volgens de Faunabeheereenheid geen beletsel: daar zwemmen ze overheen.

In de jaren 2003-2008 hebben eiken en beuken veel extra eikels en noten geproduceerd (zogenaamde mastjaren) en dus waren het voor de zwijnen voedselrijke seizoenen. Dat heeft geleid tot een grote toename van de populatie. In Limburg werden in 2000 nog slechts dertig zwijnen buiten het leefgebied afgeschoten, vorig jaar waren dat er bijna vierhonderd. In de Groote Peel komen de dieren doorgaans niet verder dan 500 meter buiten het natuurgebied, stelt de Faunabeheereenheid. Tussen 2005 en 2007 veroorzaakten ze niettemin voor 22.000 euro schade aan met name grasland en mais. Er waren vijf aanrijdingen. In 2008 werden in en rond De Groote Peel twintig zwijnen afgeschoten, in 2005 waren dat er nog slechts twee.