Symposium 10-11-2010

Ecologie, verspreiding, beheer en kansenkaart

De Zoogdiervereniging heeft 2010 uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Wild Zwijn’. Twee onderdelen uit deze campagne komen samen in dit symposium over het wild zwijn:
Boek ‘Wilde zwijnen’. Het ochtendprogramma bestaat uit een serie boeiende lezingen. Ecologie, verspreiding, populatie-dynamiek, beheer, overlast en ziektes, al deze onderwerpen uit het boek komen aan bod. Aan het eind van de ochtend wordt dit eerste Nederlands boek over het wild zwijn gepresenteerd. De eindredactie van het boek is in handen van Geert Groot Bruinderink en Jasja Dekker.
Kansenkaart. Het middagdeel staat in het teken van de kansen voor het wild zwijn in Nederland. De Zoogdiervereniging en Stichting Ark presenteren een ‘kansenkaart’ met mogelijke leefgebieden. Middels een forumdiscussie, met deelnemers vanuit de diverse invalshoeken, wordt onderzocht waar daadwerkelijk mogelijkheden zijn en hoe die zijn te realiseren.

Het ochtendprogramma bestaat uit een serie boeiende lezingen. Ecologie van het wild zwijn, verspreiding, populatie-dynamiek, beheer, overlast en ziektes, komen aan bod. Aan het eind van de ochtend wordt het eerste Nederlands boek over het wild zwijn gepresenteerd.

Het middagdeel staat in het teken van de kansen voor het wild zwijn in Nederland. De Zoogdiervereniging en Stichting Ark presenteren een “kansenkaart” met mogelijke leefgebieden. In een forumdiscussie worden vanuit verschillende invalshoeken, zoals terreinbeheer, landbouw, wetenschap, populatiebeheer en politiek, de kansen voor het wild zwijn bediscussieerd.

meer info