Veluwe - Omdat staatssecretaris Henk Bleker heeft gezegd dat hij geen geld meer uit wil trekken voor de ecologische hoofdstructuur, twijfelen nu ook de politieke partijen in Gelderland en is het is de vraag of er in de toekomst nog ecoducten gebouwd worden in Gelderland.

De SGP wil dat er helemaal gestopt wordt met de bouw van de ecoducten om dieren zoals herten een veilige doorgang tussen natuurgebieden te geven. Onbegrijpelijk voor een partij die de schepping en natuur zo dicht aan het hart heeft. De PvdA wil verder gaan met het verbinden van natuurgebieden, maar wil er wel meer tijd voor uittrekken.

Gelderland heeft al honderden miljoenen geïnvesteerd om natuurgebieden te verbinden. Als de provincie het hele project af wil maken, kost dat nog eens honderden miljoenen.

Vereniging Het Edelhert vindt het onbegrijpelijk. "Al 15 jaar zijn we bezig met de verbinding van de natuurgebieden in Nederland en ook de komende 10 jaar zijn nog vele projecten gepland. Nu stoppen is kapitaalvernietiging en korte termijn denken. Voor de tijdsplanning een beetje oprekken kan de vereniging wel begrijpen."  Volgende week zijn de provinciale verkiezingen.