De Veluwe is als grootste natuurgebied op de Nederlandse zandgronden zelfs op Europese schaal van grote betekenis. Het is dan vooral bekend om de uitgestrektheid van de bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. Toch is de Veluwe anno 2014 vaak nog een puzzel waarvan de stukjes niet overal in elkaar passen. Veel meer dan nu het geval is, zou sprake moeten zijn van een complete puzzel.

“Een eindeloze Veluwe” zo zien we de Veluwe graag. Uitgestrekte natuur met weinig hindernissen voor mens en dier. Het beeld hierboven laat helaas de dagelijkse realiteit zien. Een jonge reebok verstrikt in een nieuw geplaatst raster midden op de Veluwe. Hoe kon dit nou gebeuren en waarom een raster midden in het bos. Boswachter Lennard Jasper leg het uit in onderstaand filmpje.

Lennard's voornemen begin 2014 en voor de komende jaren staat als een huis: Eindeloos werken aan een eindeloze Veluwe. Waar rasters weg kunnen gaan ze weg en daar waar ze echt moeten staan, worden ze beveiligd. Wil je meehelpen met het verwijderen of beveiligen van rasters op de Veluwe: bel dan met de rasterploeg van Vereniging het Edelhert en meld je aan. Contact: H. Ruiterkamp – 0651577334