Veluwe - Provincie Gelderland vraagt per goedkeuringsbrief inzake het ingediende werkplan wild zwijn de faunabeheerders (jachthouders) net als vorig jaar een flinke inspanning te verrichten om de doelstand  van 873 wilde zwijnen te bereiken.

De Provincie gaat er daarbij vanuit dat de jachthouders wederom alles in het werk stellen om het toegekende afschot van 3561 zwijnen tijdig en volhardend te realiseren met de aan hen ter beschikking staande middelen. Dit houdt in, dat in de maanden juli en augustus 60% van het afschot gerealiseerd dient te worden.
Voor de gebieden waar zich geen wilde zwijnen mogen vestigen de “nulstandgebieden” wordt om extra inzet gevraagd om vestiging van wilde zwijnen tegen te gaan en schade te voorkomen en te beperken, desnoods door inzet van extra beheerders per wildbeheereenheid.
Als aanvulling hierop vraagt de FBE Veluwe de jachthouders alle belemmeringen die een maximaal afschotresultaat, in de maanden juli en augustus in de weg staan te slechten. Dit geldt zowel voor de grondgebruikers/terreineigenaren, de jachthouders als ook de Wildbeheereenheden.