Rhenen - Deze conclusie kan getrokken worden na afloop van het damhert symposium georganiseerd door de Vereniging Het Edelhert op 24 november. Op het zelfde moment dat boswachters van allerlei pluimage de Tweede kamer bezochten en staatsecretaris Bleker uitmaakte voor natuurbarbaar werd in Rhenen, op de Utrechtse Heuvelrug constructief gewerkt aan een oplossing voor de dreigende overpopulatie damherten in Nederland.

De bomvolle zaal, gevuld met beleidsmakers van provincies en natuurorganisaties uit alle delen van het land, werd d.m.v. een drietal goede en realistische presentaties de mogelijke lusten en lasten van het hebben van damherten voorgespiegeld.

Het gepresenteerde beleidsvoorstel van de Vereniging Het Edelhert werd positief ontvangen en getoetst op haalbaarheid door de heer Rene Steijn beleidsmedewerker van de Provincie Zeeland. Onder leiding van de dagvoorzitter  mevrouw  Marja van der Tas, burgemeester van Steenwijkerland ontstond er een levendige discussie over de diverse presentaties, ingenomen standpunten en mogelijkheden voor de  toekomst. Met enige toevoeging  kan zonder meer gesteld worden dat de meeste aanwezigen dit beleidsvoorstel van de vereniging een goede en constructieve handreiking vinden voor een toekomstig beleid voor damherten in Nederland.

Het beleidsvoorstel kan opgevraagd worden via dama@hetedelhert.nl of via deze link: Beleidsvoorstel. Verdere Informatie  bij Jan Paulides  0654217121 of Jozef linthorst 0630447359