Arnhem - Voorzitter Jozef Linthorst en penningmeester Marjan Oudshoorn reiken eerste WOP-atlas uit aan gedeputeerde JJ van Dijk. De voorzitter benadrukt dat gedeputeerde van Dijk in een open brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma in Trouw, in de aanloop naar de natuurtop in juni, sprak over investeren in natuur voor werkgelegenheid en economische zekerheid. Daarnaast over het gebruik van de natuur en het genieten van de natuur als principieel onderdeel. Voor een mooie provincie als Gelderland een zekere poot van bestaan. Linthorst haalt aan dat de vereniging hier al langer mee bezig is. De edelherten en damherten vormen een kroon op deze natuurbeleving en onze vereniging is al 65 jaar druk met deze dieren. 'En wij doen het nodige voor deze briljanten in de gelderse kroon', aldus Linthorst. Verder memoreert de voorzitter van Vereniging het Edelhert dat een jaar geleden het idee ontstond om de WOP-atlas te maken. De WOP's waren immers het best bewaarde geheim van de Veluwe. En nu ligt daar een atlas met een routebeschrijving naar 50 WOP's.
Marjan Oudshoorn heeft het proces van het maken van de atlas een jaar lang begeleid en zij reikt dan ook het eerste exemplaar van de atlas uit. Zij benadrukt dat vooral de tips voorin de gids over hoe benader je nou wild belangrijk zijn, want mensen zijn voor het wild volgens haar onberekenbaar. 'Ze lopen of ze zijn te paard en dan weer racen ze met grote snelheid op een mountainbike voorbij.'
Van Dijk aanvaardt de atlas in dank en zegt toe er gebruik van te zullen maken. Hij hoopt dat mensen hierdoor minder gaan struinen. Minder verstoring zorgt voor verhoging van zichtkansen en dat is mogelijk weer leidend tot meer toerisme.