Het is weer enige maanden geleden dat we afscheid namen van Andy van Ommeren in de expositieruimte aan de Harselaarse weg in Barneveld. En toen was zijn collectie al overdonderend en mooi. Op de eerste zondagmiddag van de maand kan men de collectie vrij komen bewonderen. De koffie staat klaar. Overigens alleen op afspraak. We ontmoeten er ook diverse leden van Het Edelhert. Ik vroeg naar hun indrukken en ervaringen en één bezoeker wist het heel goed te omschrijven met: “Je moet het zien om het te kunnen geloven en als je het ziet geloof je nog niet dat dit allemaal echt is”.

Wil je kennismaken met de wolf? Dat kan hij staat op je te wachten. Naast alle foto’s uit zijn enorme collectie is ook de collectie geprepareerde dieren verder uitgebreid. Meer roofvogels, dassen, vossen etc. etc. 
Maar bij binnenkomst is de ontmoeting met de wolf, een toekomstige bewoner van onze Veluwe, een bijzondere ervaring. Het is een prachtexemplaar.

Een hobby die al vele jaren wordt beoefend en de liefde voor de wilde dieren hebben bij Andy wel een heel vergaande interpretatie gekregen. De nieuwe Atlas voor Wildobservatieplaatsen wordt meteen door- gebladerd om te zien welke foto’s van Andy in het boek zijn opgenomen en vooral de fraaie Moeflons hebben zijn waardering, ze zijn vrijwel allemaal uit zijn collectie. Voor wie meer wil weten, kan terecht op de openingstijden op de eerste zondag van de maand van 14:00 – 18:00 uur aan de Harselaarseweg 2 te Barneveld. Een aanrader voor een regenachtige middag is het zeker. De naastgelegen bedrijven zijn dan gesloten en er is daar parkeerruimte genoeg.  http://www.andyvanommeren.nl/