Ermelo - Half december opende het Pakhuis de tentoonstelling over het wild, het overstekend wild. Met als doel educatie te geven over het wild om ons heen en te laten zien dat de dieren er al langer zijn dan de mensen.

Het museum is gelegen in het voormalig Pakhuis naast de molen. Enthousiaste vrijwilligers hebben de tentoonstelling ingericht en geven voorlichting en trekken er zelfs op uit in het bos om de prenten van het wild te zoeken.

"Geluiden van burlende herten, knorrende zwijnen en blaffende reeën zijn niet ongewoon voor de Ermeloërs, die dicht bij het bos wonen. Toch geven de dieren ook overlast voor de bevolking. Een vos die zijn slag slaat in een kippenhok, omgewoelde tuinen door zwijnen en overstekend wild dat in aanraking komt met automobilisten en de klap niet overleven."

"Ongeveer 7000 jaar geleden kwamen in ons land de eerste boeren wonen. Ze temden dieren in plaats van op ze te jagen. Het werd hun grond, hun gewas en hun vee. Mensen bleven voortaan op één plek wonen. Hierdoor namen ze steeds meer gebieden in hun bezit die oorspronkelijk bevolkt werden door wild."

In deze tentoonstelling kun je de wilde dieren van heel dichtbij bekijken en aanraken. Je beleeft het in het Pakhuis!

Vrijwilliger Natalie Overkamp laat de kinderen gipsvormen maken van de schalenafdrukken van een edelhert. Papa helpt mee. Na afloop mogen de kinderen de afdruk meenemen.

Leuke spelletjes, zoals al het het ganzenbord met wild. Sta je op 11 dan mag je naar 16 want dit roedel is in gevaar en mag doorrennen naar 16 zomaar. En sta je op 26, dan moet je twee plaatsen terug, want moeder zwijn is haar jongen kwijt en dat kost tijd. Met foto's van Eline Verwoerd, ook elders in de tentoonstelling zijn haar prachtige foto's van het wild op toepasselijke wijze te zien.

De herten van Vereniging het Edelhert zijn ook aanwezig en laten zien hoe er gevochten wordt in de bronsttijd om de hindes.

Het Pakhuis is van 1 maart t/m 31 oktober geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.30-16.30 u en zaterdag   10.30-16.30 uur. In de vakantie van volgende week elke dag open! Zie voor: www.hetpakhuisermelo.nl