De Groene Dagen zitten er weer op. Op 17, 18 en 19 Juni werden op Kasteel Middachten de Groene Dagen gehouden. Dit is een jaarlijks terugkerend prachtig outdoor evenement voor bos-, natuur- en jachtliefhebbers en niet te vergeten culinaire genieters.

overzicht groene dagen klein

De VhE is hierbij jaarlijks aanwezig. We hadden een ruim bemeten stand met als thema “wildzichtbaarheid” ingericht. De mooie foto's die Eline de Jong en Bertus Kelderman hiervoor beschikbaar hadden gesteld gaven de stand een mooi gezicht. Hierdoor trok de stand veel bezoekers en konden wij veel mensen vertellen over de doelstellingen van onze vereniging, dit heeft meerdere nieuwe leden opgeleverd, die we van harte verwelkomen.

Ondanks het feit dat zeker vrijdag de weergoden ons niet gunstig gezind waren en delen van het terrein veranderden in een soort van mega-zoel heerste er een goede sfeer bij zowel bezoekers als standhouders. Fijn dat zondag het weer zich van zijn beste kant liet zien.

stangen raden 1 1  stangen raden 2 1  stangen raden 3 1

Een leuk onderdeel op onze stand was het raden van het juiste gewicht van een set geweistangen, voor het bedrag van 1 euro kon men een gokje wagen om de prijs, een jaar lang gratis lidmaatschap plus een Bresser verrekijker te winnen. Ruim 160 mensen vulden een bonnetje in. Zondag, bij het sluiten van het evenement zijn de stangen gewogen en brachten 5420 gram op de schaal. Hiske Wubbema uit Haaksbergen zat daar het dichtste bij en is daarmee de winnaar geworden. Gefeliciteerd! De prijs zullen we je doen toekomen.

We kijken met veel plezier terug op een wat ons betreft zeer geslaagd evenement en bedanken Guus Hellinghuizer, Christiaan Tillema, Hennie Degen, Bertus Kelderman, Pauline van der Putten en Eline de Jong voor hun hulp en inzet. Henri Kleijer (Middachten) voor het ter beschikking stellen van de expositie-borden en de snelcursus monteren en last but not least de organisatie van de Groene Dagen 2016.

Wilma Vree en Ronald Risseeuw