Bas geeft lezing
Ons bestuurslid Bas Worm zal op donderdag 8 november a.s. in Zeist bij de bibliotheek (Markt 1.) een lezing houden over edelherten in Nederland en de mogelijke rentree in de provincie Utrecht.
Een aantal jaren geleden heeft de provincie Utrecht ‘ja’ gezegd tegen de komst van edelherten binnen de provinciegrenzen. Maar…. De gestelde voorwaarde daaraan is dat ze wel op eigen kracht moeten komen. Met andere woorden: ze mogen dus niet actief geïntroduceerd worden (‘gebracht worden’).
Wat betekent dat? Gaan ze er dan wel komen? En mochten ze een keer aan komen wandelen, wat kunnen we dan verwachten? En waarom zouden we dat eigenlijk willen, Edelherten in onze provincie? We hebben al damherten….
Hoe zit het eigenlijk überhaupt met de verspreiding van deze soort in Nederland en hoe past Utrecht in dat plaatje?
In de presentatie zal Bas Worm proberen op al deze vragen in te gaan en tevens vertellen over het fascinerende gedrag en voorkomen van dit grootste in het wild levende zoogdier van Nederland.
Want het dier is zeker de moeite waard om te hebben en te behouden in ons o-zo-volle landje.
Dit is de vierde lezing in een reeks van vier die Idea Bibliotheek Zeist in 2018 organiseert in samenwerking met de lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV en het team NDC van de Omgevingsdienst regio Utrecht) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist  (ASZ).