Damherten Aardhuispark Jozef    Edelherten Aardhuispark Jozef

Afgelopen week heb ik met Engelse kennissen een uitstapje gemaakt en een bezoek gebracht aan het voor de VhE zo bekende en totaal gerenoveerde Aardhuis. De Veluwe was met haar herfstkleuren op zijn mooist en was het vooral door de vele beuken, eiken en berken geweldig toeven!

Eerst maar een bezoek aan het Aardhuis zelf met goede horeca met ‘kleine kaart’ waar het gezellig druk was. Geen grote keuze, niet luxe maar gewoon goed! Op de eerste verdieping is het bezoekerscentrum waar d.m.v. de film van Luc Entink goede voorlichting wordt gegeven over de Veluwe en haar bewoners.

De inrichting heeft een mooie facelift gehad maar is het jammer dat de oorspronkelijkheid totaal verdwenen is. De opgezette dieren waren misschien wel wat mottig maar het had wel wat!

Het bezoek aan de wildobservatieplaats compenseerde veel en maakt de dag helemaal goed. Het varkensraster is verdwenen maar veel damwild op en om de WOP was een lust voor het oog. Als lid van VhE wil je natuurlijk ook wel edelherten zien en of het op bestelling was, een roedel kaalwild met, ja ja een heus behoorlijk hert passeerde de WOP langzaam peuzelend aan het laatste groen. Tevreden stapten we weer richting Aardhuis genietend van de herfstkleuren en nagenietend van het getoonde wild!