aALV1 kln jachthoorn

Op zaterdag 7 maart j.l. is de Algemene Ledenvergadering gehouden van onze vereniging: Vereniging het Edelhert (VhE). Op deze zonovergoten dag hebben zich zo'n zeventig leden verzameld in het Aardhuis. We werden als altijd ontvangen door jachthoornblaasgroep Het Aardhuis. Deze traditie gaat al heel lang terug en wordt als altijd zeer op prijs gesteld. 

aALV2 kln

In een vernieuwe bovenzaal van Het Aardhuis kan het gezelschap weer plaatsnemen. Een aantal jaren hebben we moeten uitwijken naar het Koetshuis van Landgoed Heuven omdat Het Aardhuis in renovatie was. Plezierig om hier weer te zijn en te horen dat we vanaf nu weer welkom zijn in Het Aardhuis.

 aALV3 kln aALV3a kln   aALV3b kln

Het bestuur: Voorzitter Floris Leyssius, penningmeester Rens Strijbis, secretaris Nick van Adrichem, vice-voorzitter Bas Worm en bestuurslid Hennie Degen.

aALV4 kln

Rentmeester Arno Willems ontvangt hier uit handen van de voorzitter een informatiebord over de damherten en edelherten. Deze zal geplaatst worden nabij de kijkhut die op het terrein is gevestigd en vanwaar de herten regelmatig te zien zijn.

aALV5 kln

Na de pauze een lezing van Glenn Lelyveld over de terugkeer van wolven in Nederland. Op deze locatie dubbel interessant omdat het Aardhuis zo'n beetje tussen beide leefgebieden van de Veluwse wolven in zit. 

   aALV7 kln   aALV6 kln

Jachtopziener Jan Huttinga sloot het middagprogramma af met prachtige foto's van het aanwezige wild op Het Kroondomein. Uitgebreider verslag van deze dag volgt in ons tijdschrift Het Edelhert. Alle leden van VhE krijgen dit tijdschrift jaarlijks vier maal in de bus.