1 | 2

Cursus Aanspreken 20 8 kln

Afgelopen donderdag heeft Vereniging het Edelhert de cursus aanspreken van cursusleider Bas Worm, na een verplichte pauze, weer kunnen voortzetten.

Cursus Aanspreken 20 3 kln

De eerste avond had al plaatsgevonden in begin maart. De zaal is gelukkig groot genoeg om alle cursisten van deze populaire cursus anderhalve meter uit elkaar te kunnen laten zitten.

Cursus Aanspreken 20 4 kln

Gastdocent Ton Heekelaar gaf zijn kennis en inzicht op het aanspreken van edelherten. Heekelaar toonde foto's van en vertelt over de herten rond de Elsberg, het verschil tussen de herten in de vrije wildbaan en de Hoge Veluwe.

Cursus Aanspreken 20 2 kln   Cursus Aanspreken 20 5 kln

In deze cursus komen vragen aan de orde als: hoe kun je zien welke leeftijd een hert heeft. Is het een smaldier of een meerjarige hinde. Waaraan kun je zien dat nou zien? Welke elementen van de lichaamsbouw geven uitsluitsel. En hoe zit dat bij de herten? Waaraan kun je dan zien hoe oud het dier is? Wat kun je zien aan de houding van de kop of hoe de nek staat, valt eraan de rug of buik ook nog iets te zien? Er werd ooit verteld dat je aan het aantal enden in een gewei zou kunnen zien wat de leeftijd van een edelhert is, maar dat is dus niet waar. Maar wat is dan wel waar.

Cursus Aanspreken 20 7 kln

Gastdocent Ton Heekelaar maakte het aardig spannend. 

Cursus Aanspreken 20 1 kln