Image

Bijna 20 personen zijn ondanks de weersverwachting met veel regen toch gekomen.

Image

Na een korte koude periode met veel sneeuw is de dooi ingetreden. In het bos is nog niet alle sneeuw gesmolten

Image

Calr Wensink vertelt ons over plek waar vroeger het huis genaamd “Het Takkenbos” heeft gestaan. De bewoner geloofde in de wederopstanding en hij verzamelde voor dat doel allerlei opgezette dieren en een veelvoud aan huishoudelijke artikelen. In de volksmond stond hij bekend als “Jezus van Het Takkenbos"

Image

We staan even stil nabij de bron van de Eerbeeksche Beek. Het water van deze beek werd in Eerbeek gebruikt in de papierindustrie

Image

Er komt nu meer water van boven dan er in de beek ligt.

Image

Op de Loenermark probeerden we de leeftijd in te schatten van een dennenbos. De meningen liepen uiteen tussen de veertig en tachtig jaar. Kinderen van een Loenense school hebben in 1958 het bos ingeplant.

Image

In de hooischuur van de Loenermarkse Schaapskooi schuilen we tijden de lunch. Eerst een Jägermeister ingeschonken door.....

Image

.... Gerard Schouten, die ook voor hete soep heeft gezorgd.

Image

Carl zelf geniet zichtbaar van de Jägermeister.

Image

Omdat op de terugtocht de regen met bakken tegelijk uit de lucht kwam, besloten we het moeilijk begaanbare zandpad dat inmiddels veranderd was in een modderstroom te verlaten. Over de Schaapsallee zijn we teruggelopen naar de parkeerplaats. De gehele wandeling nam vijfeneenhalf uur in beslag en er werd in hoog tempo gelopen. De totale afstand gemeten via een stappenteller bedroeg 21 km. Alle deelnemers hebben zich van hun beste kant laten zien, zeker wat betreft hun wandelconditie en humeur tijdens de “lange-regenwandeling”. Ondanks het slechte weer was het een gezellige en mooie wandeling.