Weikamperweg nabij Hoenderloo november 2007

Het was een frisse en wat heiige zaterdagmorgen deze 17de november. Nabij het Leesten zat op enkel plekken het rijp nog op het gras en de heide. Dit karakteristiek herfstweer bleek een grote aantrekkingkracht te hebben op de rasterachtigen. Rond 9 uur hadden zich al ruim 20 van dit type homo sapiëns verzameld bij Dabbelo in de bossen bij Hoenderloo. Tegen half 10 waren het er al tegen de 35.  Er werd gestart met 2 groepen. De kleinst groep maakte hat klusje langs de N304 af; nog een metertje of 300. Het merendeel verzamelde zich bij de bocht in de Weikamperweg. Dit verzamelpunt bleek precies in de route van een mountainbiketocht te liggen.

Image

Dat leverde af en toe weer wat onveilige situaties op. Het leek wel een herhaling van de ledendag-wandeling.

Het raster lag gelukkig een stukje van de weg af, zodat de meeste  werkers geen last meer hadden van de voorbij razende fietsers. Alleen de rollenuitleggers Piet en Marc reden met de auto en aanhanger over de fietsroute. Ze moesten oppassen dat ze de rollen niet vlak voor de fietsers gooiden. Waarschijnlijk was dat de reden dat de rollen niet keurig om de 50 meter lagen. Er moest veel gecorrigeerd worden, waardoor de uitrollers moeite hadden om tempo te maken.  De vlechters zaten ze dan ook aardig op de hielen, maar ze lieten zich niet gek maken en rolden hun rolletjes rustig uit.  Na een uurtje zat er al weer een flink stuk manchet op het raster.

Image

Image

Na de koffiepauze, prima verzorgd door Jan Boterman van SBB, vertrokken de koks naar Dabbelo om de erwtensoep klaar te maken en de lunchplek in te richten. Het was inmiddels goed zonnig geworden, zodat de banken buiten gezet konden worden. De werden later goed gebruikt tijdens de lunch

Image

Men liet zich de erwtensoep goed smaken.

Image

Er was voldoende om nog eens op te scheppen. En als kok had Ien wel recht op een extra bakkie.

Image

Natuurlijk moest de klus van vanochtend nog even goed geëvalueerd worden.

Image

Na de lunch werd er nog een uurtje gerasterd en daarna was het tijd om onder het genot van een sapje en een hapje nog verder bij te kletsen. Daar het geheel zich afspeelde op een parkeerplaats in het bos, moest een motorkap maar als bijzettafel dienen voor de hapjes.

Image

Daarmee kwam weer een einde aan de gezellige “werkdag”  op het terrein van SBB bij Hoenderloo.

Foto’s  Natasja, Hélène en Piet