Zomer-BBQ van de rasterploeg juli 2008

Dit jaar was de zomer-BBQ niet gecombineerd met een licht werkprogramma in de ochtend, maar met een flinke wandelexcursie rond Boeschoten.
We waren te gast bij SBB bij Garderen. Rond half 10 had iedereen het verzamelpunt, schaapskooi Boeschoten gevonden en kon onze gastheer Lennart Jasper een korte toelichting bij de excursie geven. Onderweg wilde hij niet te veel aan het woord zijn, want hij hoopte ons wat roodwild te kunnen laten zien.

Image

Zo togen we met ruim 30 personen op pad. Iedereen had wat fruit en drinken mee kunnen nemen, want daar hadden Leo en Hélène voor gezorgd . Een aantal rasteraars bleef in de schaapskooi achter om laatkomers en bestuursleden op te vangen en verdere voorbereidingen te treffen voor de BBQ.

Image

Gaanderweg werd het echter steeds stralender weer, maar helaas waren dit regenstralen. Dit mocht onze pret tijdens de excursie niet drukken.

Image

En er werden zowaar, zij het moeilijk waarneembaar, enige stuks roodwild gespeurd. Er werden nog wat meer waarnemingen gemeld, doch die zijn niet door de keuringscommissie gekomen omdat  slecht 1 persoon iets zag (dacht te zien.) 
Tegen het eind van de bijna 3 uur durende wandeling door deze mooie omgeving hadden we er zelfs een zon bij.

Bij terugkomst in de schaapskooi stond de BBQ  onder de beide partytenten al lekker te roken. Dat was niet verkeerd, want de wandelaars hadden best trek.

Image

Image

Image

Aanvankelijk vertoefden velen buiten in de zon, doch toen de regen met bakken naar beneden kwam was het wel luxe om de BBQ redelijk droog onder de tenten te hebben staan (met paraplu op was je zeker droog) en lekker in de schaapskooi  het bereidde vlees met alles erop en eraan te nuttigen.

Image

Image

Ook konden er op een laptop enige DVD’s en prachtige natuurfoto’s van Canada (reis van L&H) bewonderd worden.

Image

Het was weer een voortreffelijk door slager Ter Weele verzorgde BBQ, die ook nog deels gesponsord werd door Andy van Ommeren. Daar is nog even op getoost.

Rond 15.00 uur was iedereen weer geheel verkwikt en togen de eerste weer huiswaarts.
De vele buien hadden de omgeving aardig drassig gemaakt. Dit leverde voor sommige zeer natte  voeten op bij vertrek en voor een in de prut vastzittende auto.

Image

Image

Ondanks of juist door de flinke buien was het weer een onvergetelijke dag voor deze unieke groep mensen.

Foto’s van Gerard, Ineke en Piet