Een bijzonder mooie,  zonovergoten, koninginnedag 2012. We worden hartelijk welkom geheten met een soort oranjekoek en koffie, dus dat begint al goed. We gaan de wandelen in het paleispark.  Wat is de natuur hier toch prachtig, het jonge lentegroen toont heel fris en het uitbotten van de knoppen aan de takken van oa. de beukenbomen is goed zichtbaar.
Het park is zeer gevarieerd met de aanwezige sprengen, de talrijke aanwezige bosbes- en vossenbesstruiken en zelfs heide is aanwezig. En het uitzicht, daar waar Koningin Wilhelmina zo graag schilderde, is zeer fraai en uitstekend geschikt om zomaar een poosje alleen te zitten mijmeren. Er kunnen is het park diverse routes afgelegd worden, en hoe meer je achter in het park komt hoe rustiger het is. En wat veel mensen niet weten, er is zelfs een soort eenvoudige wildobservatieplaats waar overdag wild gezien kan worden, want deze bevinden zich aan de andere kant van het raster, het kroondomein.


Het was een zeer geslaagde wandeling op deze feestdag en het park is beslist de moeite waard  om verder te ontdekken. Marjan Oudshoorn, hartelijk dank voor je "rondleiding".