certificering kgc 1 2

De cursisten van de korte grofwildcursus hebben op de laatste binnenles het certificaat gekregen uit handen van voorzitter Jozef Linthorst.

certificering kgc 2 2 

Voorzitter Jozef Linthorst en cursusleider Rob Schuitemaker voorzien de certificaten van hun handtekening waarna alle aanwezige cursisten een certificaat krijgen uitgereikt. De grofwildcursus is dit jaar voor de tweede keer gehouden.

certificering kgc 3 2

Onder leiding van coördinator van de Stichting natuur Voorlichting Veluwe Rob Schuitemaker zijn in vier lessen onderwerpen behandeld zoals edelhert, damhert, ree, wild zwijn en moeflon. Herkenning van het wild, maar ook verschillende vormen van bos- en natuurbeheer, waarbij de verschillende vormen van beheer met elkaar worden vergeleken. Na deze vier lessen binnen volgen nog drie buitenlessen. Met in drie verschillende bosgebieden een excursie en veel informatie over het natuur- en wildbeheer dat er gevoerd wordt en waaraan dat is te zien. De buitenlessen vinden plaats in het natuurgebied Hoog Soeren, de Kroondomeinen en het Elspeterbos. Hier worden ook verschillende Wildobservatieplaatsen (WOP's) bezocht.