Image

Eigenlijk alle rasteracties die we met de vereniging doen zijn op verzoek van terreineigenaren. Zwartwildrasters worden dan met dubbeltjesgaas "beveiligd" zodat reeën en herten niet meer de kans lopen er met de achterlopers in vast te blijven zitten en daardoor een langzame dood sterven. Vandaag stond er iets speciaals op het programma.

Image

Dhr. Pieter Winsemius, ex- minister en ex- voorzitter van Natuurmonumenten nam vandaag afscheid als voorzitter van onderzoeksbureau Mc. Kinsey en daar werd een "doe-dag" voor het personeel voor georganiseerd. Rasterbaas Henk had mij en mijn vriendin René gevraagd mee te doen om de "Mc Kinseyanen" te begeleiden in het aanbrengen van een manchet op een raster. Dit vond plaats in de bossen bij Leuvenum / Staverden.

Image

Ook waren er andere activiteiten zoals het maken van een bruggetje, schilderles bij Nico Bulder en wandelingen. Uit de bus die arriveerde kwamen zo'n 10 á  12 mensen die wij begeleidden in het aanbrengen van het manchet.

Image

Het aanbrengen van het gaas hadden de groep vrij vlot in de gaten, 100 meter in een half uurtje. Keurig. Toen het werk klaar was kwamen meneer en mevrouw Winsemius aangefietst en inspecteerden het gedane werk. Enige uitleg van onze kant over het hoe-en-waarom en daarna draaide Mw. Winsemius nog een binddraad aan. Na afloop kregen alle "boswachters" nog een presentje en werden we uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de tuin van Het Roode Koper. Perfect verzorgd. Na een half uurtje zijn we weer gegaan.

Image

Image

Image

Image

Image

Image