Tweede deel van het raster om zweefvliegveld Terlet

Image

In de ochtend zouden de regenbuien via het oosten het land verlaten. Gelukkig hadden die buien er flink de sokken in, zodat het al redelijk weer was op het moment dat wij aan de slag gingen. Gaandeweg werd het zelfs zeer zonnig, zodat we een prima dag hadden.

Image

Niet alleen het weer zat mee, maar ook was er wederom prima voorwerk verricht door de terreinbeheerder. Het raster was vrij gemaakt van bossages en ander overhangend � camouflagemateriaal�. Het tempo zat er al snel in en met circa 30 rasterachtigen kan je zo vele meters maken.

Image

Ondanks dat we ons de koffie te goed lieten smaken volgens onze co�rdinator Henk, hebben we bijna anderhalve kilometer raster beveiligd. Tijdens onze werkzaamheden proberen we geen rotzooi in het terrein achter te laten.

Image

Op een van de foto's is ome Cor als vuilnisman te zien.

Image

Onderweg kwamen we een net aangelegde zwijnenpoort tegen. Mocht er onverhoopt toch een wild zwijn op het vliegveld terecht komen dan kan het dier door dit eenrichtingshek weer van het terrein af. Nu maar hopen dat zo�n dier de weg kan vinden naar deze poort.
Tussen de werkzaamheden door werd ons weer een prima lunch aangeboden met een heerlijk soepie.

Image

Het zweefvliegveld is met circa 280 ha best groot. Het merendeel van het raster gaan we beveiligen. Naar schatting hebben we nog een kilometer of 3 voor de boeg hebben. Begin volgend jaar komen we hier weer terug en dan gaan we ook zeker weer genieten van een lekker soepie en de mooie vergezichten vanaf dit terrein. Wie weet zijn het wel echte winterse vergezichten.

Image

Tenslotte moet opgemerkt worden dat deze verslagen toch goed gelezen worden door de rasterachtigen. Het carpoolen ging aanzienlijk beter dan de vorige maand. .