Dit keer vond het rasteren niet plaats op de standaard derde zaterdag van de maand. Op die zaterdag vindt de  grofwildbeheerdag plaats en dat is voor diverse rasteraars ook iets dat ze niet willen missen. Daarom deze keer op de tweede zaterdag aan de slag.

De opkomst was ondanks die afwijkende dag en de voorspelde sneeuw en koude goed. Na in het beheerkantoor van SBB de koffie te hebben genuttigd, dit keer met heerlijke gevulde koeken, gingen we met circa 20 personen op pad. Na een korte wandeling, door een zeer winters landschap met een dun laag sneeuw, kwamen we bij de werkplek aan. Dit keer moest een deel van het raster om Het Leesten voorzien worden van een manchet.

Daar aankomende werd al snel besloten om niet te veel raster los te maken. Op deze open vlakte stond een straffe noordoosten wind en dat maakte het knap koud. Dat bleek een wijs besluit. Na de koffie  was er veel animo voor de soepploeg.  Die reden met de beheerder mee terug naar het beheerkantoor om een warm welkom voor te bereiden voor de rest. In het mooie maar koude landschap werd de klus nog prima geklaard. Weer ruim 600 meter beveiligd.

Bij de soep ging een prachtig boek met door Dick van de Hoorn gemaakte foto's van bekende herten uit het Staatswildreservaat rond. Daarin o.a foto's van het Imboschhert. Een hert met een voor die periode imposant gewei konden we ervaren, daar we zijn 10de kops afworpstang konden bewonderen. Ondanks dat deze stang al 20 jaar oud was had hij een flink gewicht.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Piet Bloemerts