Vandaag hebben we een begin gemaakt met het aanbrengen van een manchet op een stuk zwartwildraster van ruim 2 kilometer lengte rond een stuk landbouwgrond op 'De kop van Deelen'. De landbouwgronden zijn  aantrekkelijk voor de herten en in de nachtelijke uurtjes komen ze de terreinen van Natuurmonumenten maar wat graag uit om van het verse groen te snoepen. Ze zijn welkom maar er is gebleken dat het raster rondom de landbouwgronden nogal eens voor ongelukken zorgden aangezien deze niet beveiligd was en hier en daar wat mankementen vertoonde. Hoog tijd dus om in actie te komen. De gemeente Arnhem heeft voor de nodige reparatie gezorgd en wat nog rest is de beveiliging zodat de herten er veilig overheen kunnen. Daar weten wij wel raad mee.

We werden ontvangen door Bart Castelein, de faunabeheerder van de gemeente Arnhem. De opkomst was zoals gewoonlijk weer goed en na een lekker bakje koffie met cake gingen we aan de slag. Eenmaal op plaats van bestemming werden we verwelkomd door een zwarte specht die af en toe zijn gelach liet horen en druk bezig was zijn nest op orde te brengen. De lente was voelbaar en het was heerlijk, zonnig weer.

We zijn er op het goede moment bij want juist nu het sappige groen boven de grond komt komen de herten maar wat graag hun magen vullen. En dat is te zien aan de sporen langs het raster. Juist daar waar de meeste aanloop is hebben we vandaag zo'n 1200 meter raster beveiligd en de volgende keer komen we de rest afmaken. De gemeente Arnhem had gezorgd voor koffie, thee en verse broodjes voor tussen de middag.

Na afloop hebben we onder het genot van een drankje en een hapje nog even gezellig nagebabbeld. Daarna ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis om zich voor te bereiden op een gezellig paasweekeinde. We kunnen tevreden terugkijken op een zinvol en gezellig dagje rasteren. De Veluwe is weer een stukje veiliger voor ons geliefde roodwild waar we zo zuinig op moeten zijn.

Allen een gezellig Pasen toegewenst en tot de volgende keer!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Foto's Marc, Piet en Natasja