Staatsbosbeheer in Nunspeet heeft al bijna een jaar veel werk voor de rasterploeg. Manchet aanbrengen of verwijderen van oud, overbodig geworden raster, vele kilometers  zijn er al bewerkt.

Deze zaterdag stond het afbreken van een raster op de Noorderheide op stapel. De tocht voerde ons door bos en hei waarbij vlak bij de aankomstplaats tegen de dekking een groot  roedel damkaalwild stond. Echter de laatste 2 auto's merkten de herten pas op waardoor de anderen met ongeloof reageerden. Die waren er gewoon voorbij gereden!

Het slopen van het raster ging nog niet zo best. Na eerst de 3 draden bovenop het raster weggehaald en de krammen uit de palen getrokken te hebben, hoefde alleen nog maar het raster uit de grond getrokken te worden. Boswachter Hans heeft nu dus een iets langere auto.  Hij trok met zijn wagen het raster uit de grond maar het zat her en der nog onder de grond aan de palen vast. Dus enig geweld kwam er wel aan te pas. Uiteindelijk bleek het raster te winnen, doorgaan zou vernietiging van materiaal betekenen, en dus moet er eerst wat grond afgegraven worden en nog wat krammen verwijderd voordat het raster definitief weggehaald kan worden. De rasterploeg heeft alvast de voorbereidende werkzaamheden gedaan.

Begin van de middag zijn we ermee gestopt en teruggekeerd naar de werkschuur. Daar wachtte ons een verrukkelijke barbecue. Mooi (wild)vlees, vers fruit, groente, stokbroodjes en sausjes en natuurlijk allerlei drankjes stond voor de harde werkers klaar.
Het spreekt vanzelf dat er volop werd genoten.

In augustus zijn er geen werkzaamheden voor de rasterploeg. September wel weer. Hoogstwaarschijnlijk bij.????????


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image