In het nationaal park the Great Smoky Mountains in Noord-Carolina maakt een hert een fotograaf wel erg moeilijk om een plaatje te schieten. Het is weer een wat anders: het hert verstoort de fotograaf.

De video stond volop in de belangstelling en is 2,5 miljoen keer bekeken. Natuurlijk kwam het ook de parkleiding onder ogen en greep in en liet het dier doden. Al eerder waren herten hun schuwheid verloren door het voeren door het publiek. De dieren moeten de mensen als afschrikwekkend ervaren. Daarom proberen men hen te hertrainen door associaties te leggen tussen mensen en bijvoorbeeld luid lawaai."

"Jammer voor dit hert, maar hij heeft niet goed gereageerd op dit gevoel van afkeer. Zijn gedrag zou uiteindelijk een gevaar kunnen betekenen voor de mensen. Met wonden en zelfs de dood als gevolg." , zegt Dana Soehn, woordvoerster van het Great Smoky Mountains National Park, waar de beelden genomen werden.

Natuurfotograaf James York liet weten diep bedroefd te zijn en had gehoopt het hert te zien opgroeien. Filmer van de video, Vince Camiolo, bevestigde in een statement dat York niets kan aangewreven worden, maar dat de aandacht van het hert voor hem een resultaat was van het geven van voedsel door anderen aan dit dier.