Fotowedstrijd “Het Edelhert in zijn Natuurlijke Leefomgeving”.

 

Met trots kondigen we u het eerste project aan uit het DickvandenHoornFonds: de fotowedstrijd 2015 van Vereniging het Edelhert! Deze wedstrijd wordt gehouden in het kader van de DickvandenHoorn-prijs 2015 en heeft als thema: “Het Edelhert in zijn Natuurlijke Leefomgeving”. 

Foto genomen door Dick van den Hoorn

Gemaakt in de OVP in 2004

Voor en door Leden van onze Vereniging, dat is de filosofie van deze fotowedstrijd. Dit betekent onder andere dat alleen leden van Vereniging het Edelhert aan deze fotowedstrijd kunnen deelnemen. Maar het betekent ook dat de ingezonden foto’s middels gebruik in publicaties van de Vereniging weer terug komen bij alle leden. Aan het eind van de inzendtermijn zal een deskundige jury de ingezonden foto’s beoordelen op de technische kwaliteit en de uitwerking van het thema.

 

De prijzen

De jury kiest uiteindelijk de drie mooiste foto’s. De makers van de eerste, tweede en derde prijs ontvangen een exclusieve vergroting van hun prijswinnende foto. Voor de plekken vier tot en met tien zijn prijzen ter beschikking gesteld door diverse sponsoren. Bovendien zullen de beste 20 foto’s met naamsvermelding worden afgedrukt in het Verenigingsblad.

 

Fotoarchief voor Vereniging

Ook de Vereniging zelf is winnaar, want de door de leden ingezonden foto’s worden opgeslagen in het fotoarchief van de Vereniging. Foto’s uit dit archief kunnen dan (uiteraard met naamsvermelding) worden gebruikt als illustratie voor artikelen op de website, in het Verenigingsblad en andere media van de Vereniging. Daarnaast zal een selectie van de mooiste foto’s worden gebruikt voor het maken van een fraaie fotokalender voor 2016, die alle leden van de Vereniging in het najaar 2015 zullen ontvangen. Elk lid van de vereniging valt dus in de prijzen!

 

Het edelhert in zijn Natuurlijke Leefomgeving

De organisatie van de fotowedstrijd accepteert alleen foto’s van edelherten die gemaakt zijn in een natuurlijke omgeving of seminatuurlijke omgeving. Het is belangrijk dat de foto wel de indruk wekt van een natuurlijke omgeving, waarbij eventueel storend hekwerk, voederbak of een voer strooiende faunabeheerder niet in beeld komt.

De ingezonden foto’s dienen gemaakt te zijn in de natuur in binnen of buitenland door de deelnemer zelf. Dit kan bijvoorbeeld bij wildobservatieplaatsen, zie hiervoor de WOP-Atlas die u eerder heeft ontvangen. Semi-natuurlijke omgevingen zoals het Wildpark het Aardhuis of Nationaal park de Hoge Veluwe zijn ook toegestaan. 

 

Meedoen?

Inzenden kan via dit formulier  op de website. De volledige spelregels zijn  hier  te vinden.

Spelregels in het kort:

  • 1. Alléén leden van de Vereniging Het Edelhert kunnen meedoen.
  • 2. Maximaal 3 foto’s per deelnemer.
  • 3. Inzenden kan via dit formulier. Deelname formulier.
  • 4. De inzendtermijn loopt t/m 9 oktober 2015.
  • 5. Prijsuitreiking op de Ledendag herfst 2015.
  • 6. Lees eerst de spelregels, want door meedoen aan de fotowedstrijd verklaart de deelnemer daarmee akkoord te gaan.
  • 7. De ingezonden foto’s mogen door de Vereniging Het Edelhert worden gebruikt voor publicaties.

Deze fotowedstrijd, in het kader van de DickvandenHoorn-Prijs, is het eerste project dat wordt opgezet vanuit het fonds dat mogelijk is gemaakt met het legaat van het Erelid van Verdienste Dick van den Hoorn.