30 april 2007. Maandagmiddag heeft er in de Wassenaarse duinen nabij Meijendel een kleine brand in ca. 2 ha van het uitgestrekte duingebied gewoed. De massaal uitgerukte brandweer werd geplaagd door de sterke wind die het vuur af en toe aanwakkerde. Bovendien is alles gortdroog, aldus de woordvoerder. Na twee uur was de brand onder controle, mede dankzij aanwijzingen vanuit een politiehelicopter.

Zondagmiddag heeft er brand gewoed op de Ermeloseheide. Mede dankzij de brandweer uit de naburige gemeenten kon de brand zeer snel geblust worden. Ca 2 ha heide is in vlammen opgegaan.

Image
Brand op de Ermelose HeideImage
Met vuurzwepen werden de laatste vlammen gedoofd.Image
Nablussen vanaf de tankautospuit


Ook diverse andere natuur gebieden zijn ten prooi gevallen aan het vuur. I.v.m. de geldende "Code droog" wordt direkt bij een bos- of heide brand groot alarm geslagen. Zo zijn donderdagavond bij een brand nabij Apeldoorn ongeveer 120 brandweerlieden vanuit Apeldoorn en omliggende korpsen ingezet bij de brandbestrijding. 20 Ha ging in vlamen op.

Op de Neterselse Heide in de Kempen (Brabant) woedde donderdagmiddag ook een grote brand. Er zijn vijftien tankautospuiten en meerdere watertransporten actief geweest in het gebied tussen de dorpen Netersel en Westelbeers. 25 hectare stond hier in brand.